Welkom/welcome

Leuk dat je even langskomt. Ik schrijf hier voornamelijk over mijn quilts en wat daarmee samenhangt.
Thanks for stopping by. I write mainly about my quilts and other quilty stuff.
For my non-Dutch readers: please use the "translate this page" option.

January 13, 2012

Cheddar challenge

Een tijdje terug, ongeveer een maand of 6, zag Bonnie Hunter een bow-tie quilt met een cheddar (oranje/geel) achtergrond waar ze helemaal weg van was. Lees hier het verhaal.
Ze schreef meteen een “challenge” uit: een project waar je als “leader/enders” (hier een uitleg, beetje naar beneden scrollen) een jaar aan kon werken en daarna laten zien wat je had gemaakt.
Een bowtie quilt stond ook op mijn lijstje en ik besloot mee te doen. Ik maak ze alleen niet als leader/enders,  maar gewoon  per 10 als ik er zin in heb, of als ik gewoon lekker wat blokken wil maken.
Bonnie maakt ze  3”, maar dat vind ik een beetje erg klein, dus ik maak ze 4”.

Ik maak ze van reproductiestoffen die ik over heb van mijn reproductie churndash quilt. En cheddar is  een mooie achtergrond kleur, ik vond ik mijn voorraad een lap die perfect was.  Wel met een gele opdruk,  maar daar zie je niets van. Ik  vond ook nog een rest  oranje/geel achtig die ik zelf ooit geverfd heb  van zo’n proefpakje, een beetje gemarmerd. Dat  kan er ook mooi bij, dan heb ik in elk geval genoeg.

Het zijn kleine, makkelijke blokjes en je naait er snel een aantal weg. Ik heb er nu 180. Hoeveel het er uiteindelijk worden weet ik niet, ik ga door tot de cheddar stof op is.

180 cheddar bow ties5 

Bonnie’s cheddar challenge.

Some time ago Bonnie issued a cheddar challenge. Read the
story. Bonnie likes sewing small pieces, so here bowties are 3” a little too small for  me. My blocks are  4”. I  found a perfect piece of cheddar fabric, not solid but with a yellow print, but it reads as a solid. I also found a piece of fabric that I dyed myself, it’s marbled but I’m going to use it too.
I’m using scraps of reproduction fabric leftover from my churn dash  quilt

Since then I have been sewing little bowtie blocks. Not as leader/enders but in batches of 10 whenever   I feel like sewing a bunch of blocks
Now I have 180! 
Don’t know how big this quilt will be, but I’m making blocks until I run out of fabric.

Check out what other Bow tie Challenge quilters are doing
here

No comments:

Post a Comment